Nieuws

Volkskunstgroep De Wouwe uit Meerbeke stopt na 35 jaar

Geplaatst 20 jan. 2013 15:10 door Bert Van Vreckem

Reeds 35 jaar danst De Wouwe wekelijks in Meerbeke. Daarnaast werden ook binnenlandse optredens verzorgd, organiseerde de groep jaarlijks het Oogstfeest en dansten zij regelmatig in het buitenland, tot in China toe!

Voorzitter Yves De Groote: “Het werd ons allemaal te zwaar. De jaren begonnen te wegen, de fut was er wat uit. In februari besliste de algemene vergadering er een punt achter te zetten. Met enkelen hebben wij dan ervoor gezorgd dat dit laatste werkjaar op een harmonieuze manier afgewerkt werd”. Bestuurslid Griet Agneesssens beaamt: ”Inderdaad, wij hebben de trein van de jeugd gemist. Jammer. Nu kwam het er voor ons op aan om in schoonheid te eindigen. Op 30 november hebben wij alle leden en oud-leden bij elkaar gebracht voor een laatste grandioos St-Ceciliafeest”. Wordt er dus niet meer gedanst in Meerbeke? “Het zou pas echt jammer zijn mocht dat gebeuren!”, zegt secretaris Eric De Vidts. Wij zochten dus naar een oplossing. Wij wilden blijven dansen maar zonder die druk tot presteren, tot optreden. En dat is nu net een voorwaarde om erkend te zijn en te kunnen overleven.” “Na wat verkennende gesprekken werd KWB Meerbeke bereid gevonden tot samenwerking” vult Theo Maris, bestuurslid en stichtend lid van De Wouwe, aan. “Zij nemen voortaan de bureaucratische last op zich en wij worden een werkgroep van KWB. Voor beide groeperingen een goede zaak”. Jan en Ine Evenepoel-Vandeputte knikken. “Als penningmeesters werken wij nog even verder voor de financiële afhandeling. Wij sluiten het boekjaar af op het einde van het jaar. Als dansende leden van KWB Meerbeke hoeven wij ons daarna niet meer te bekommeren om de boekhouding”, lacht Ine. “De herinnering aan al die mooie jaren blijft in ons collectief geheugen gegrift”, besluit Yves De Groote. De samenwerking met KWB Meerbeke is voor iedereen een win-win situatie: wij kunnen blijven dansen, Meerbeke behoudt zijn volksdansgroep en KWB krijgt een flink aantal leden bij! Wie graag wil meedansen is welkom elke dinsdagavond in De Linde van 20u15 tot 22u15”.

32e Oogstfeest - Zondag 28 augustus 2011

Geplaatst 8 aug. 2011 13:00 door Lieven Lepeer   [ 19 dec. 2012 03:58 bijgewerkt ]

Volkskunstgroep De Wouwe organiseerde op zondag 28 augustus 2011 haar 32e en laatste Oogstfeest in Meerbeke.

Op het programma:
14u. Ophalen laatste schoof bij Hof Van Peteghem
14u30 Stoet naar de Feestweide op Hof Eendenplas
15u. Optredens van Volkskunstgroep De Wouwe en
Feniks Taiko, Japanse Percussie (www.fenikstaiko.be)
Alvyn, The Scottish Piper (www.doedelzakspeler.be)

De Streetband Sint-Cecilia en de muzikanten van De Wouwe spelen ten dans!

Hof Eendenplas, Halsesteenweg 63, Meerbeke

Tonnekensbrand Werelderfgoed

Geplaatst 24 jan. 2011 00:13 door Bert Van Vreckem

In 2010 zijn de Geraardsbergse Krakelingenworp en Tonnekensbrand door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De Wouwe is al sinds jaar en dag betrokken bij de Tonnekensbrand en we zijn dan ook fier op dit nieuws!

Meer info vind je hier:

1-3 of 3